Activiteiten

Désaignes: Een middeleeuws dorp met kasteelmuseum en resten van de tempel van Diane. www.desaignes.fr

Paardrijden: Even buiten Désaignes ligt een manege. Rijtochten door de Ardèche.

Golfen: Op twintig minuten rij-afstand van Désaignes ligt één van de mooiste golbanen van Frankrijk, met vergezichten over het Massif-Central. www.golf-chambon.com

Fietsen: Het gebied rond Désaignes is zeer geliefd bij fiets-liefhebbers. Elk jaar in juni vindt een 3-daags fiets-evenement plaats (L’ Ardéchoise) waaraan ruim 15.000 wielrenners uit binnen-en buitenland deelnemen. www.ardechoise.com

Wandelen: Vanuit Désaignes kunt u kiezen uit twintig beschreven (ook Ned.) wandelroutes door de heuvels van de Ardèche. O.a. De botanische- en wijn route en naar de ruïne van Rochebloine op 1.100 meter met prachtige vergezichten over de Ardèche. “Le Trail”: elk jaar, in  mei, vindt van uit Désaignes een groot hardloopevenement plaats met meer dan 1.200 deelnemers.  trailardechois.free.fr email: trailardechois@free.fr

Fotograferen: In de omgeving van Désaignes kunt u naar hartelust insecten zoals libellen, sprinkhanen, krekels fotograferen. Maar ook vele vogelsoorten waaronder valken, buizerds, uilen, grote klauwgier, rotszwaluw, waterspreeuw, alp gierzwaluw, slangenarend.

Zeilen/zwemmen: Op een half uur rijden ligt het “Lac de Devesset”, waar u kunt zeilen en zwemmen. (In de maanden juli en augustus kan er ook gezwommen worden in een meertje met strand bij Désaignes op 5 minuten loop afstand van  Le Massoir.

Vissen: Bij een voormalige oliemolen aan rivier de Doux zijn twee vijvers waar forel gevangen kan worden. Al het vismateriaal is beschikbaar en u betaalt naar het gewicht van de gevangen vis. U kunt ook op ons terrein vissen in Le Doux.

Weekmarkten: In de omgeving zijn vele weekmarkten met de heerlijke producten van de Ardèche, zoals dinsdag en zaterdag in Lamastre en maandag in St’Agrève.

Rommelmarkten (brocantes): Gedurende de gehele zomer zijn er in de dorpen in de omgeving brocantes. Bezoek vooral ook de antiekwinkels in de streek.

 • Contact:

  Le Massoir
  07570 Désaignes
  Ardèche France

  Charlotte Hundt &
  Anita et Laurent Jupin ch.hundt@verbalis.fr
  00 33 (0)475062443
  00 33 (0)665034623

   

 • Zoover: